onsdag 28. april 2010

Vårlig bursdagskake


I dag har mannen bursdag og jeg har overrasket ham med fødselsdagsselskap. Så mellom amming, telefoner til forskjellige håndtverkere og babysang har jeg ryddet, ordnet og bakt. Veldig fornøyd med dagens innsats, spesielt denne vårlige marengskaka!

Det er en slags pavlovakake, men med eggekrem istedenfor romkrem (som vel er vanligst i pavlova?). Oppskriften er fra moren til min gode venninne Hilde. En av de beste kakene jeg vet om, men har aldri turt meg på den før. Men den var kjempelett!

Marengskake med jordbær:

4 egg
1,5 dl + 100 g sukker
1/3 l kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 kurv jordbær

Pisk eggehvitene stive og pisk inn 1,5 dl sukker litt etter litt. Smør utover på oljet bakepapir i passe størrelse til fatet du skal servere kaka på. Stek på 125 C i ca to timer med en teskje i døråpningen. Bunnen er ferdig når den er helt tørr, men skal ikke bli brun.

Lag eggekrem ved å koke eggeplommer, 1 dl fløte, 100 g sukker og en teskje vaniljesukker i ca 5 min. Rør så inn smøret og bre kremen utover marengsen.

Pisk resten av kremfløten og ha over eggekremen. Pynt med bærene.


Matblogginga mi blir jo bare om kaker og søtsaker jo! Har faktisk laga en del god ordentlig mat også i det siste, men da er jeg som regel så sulten når maten er klar at jeg ikke tenker på å ta bilde ;-)


3 kommentarer:

Linda sa...

Kaken ser veldig god ut:-) Takk for at du deler oppskrift. Denne skal jeg prøve neste gang jeg skal bake:-)

kamelone sa...

Jeg hadde skrevet for mye smør til å begynne med, korrigert nå!

Margrethe sa...

Den så veldig god ut. Jeg kommer gjerne innom på et stykke sånn kake altså :)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails