søndag 25. april 2010

Nytt trekk til voksiposen


Vi har vært så heldige å fått låne en voksipose etter søskenbarnet mitt. Hun ble konfirmert i fjor, så den var litt utdatert... Grønn utenpå med skotskrutete rød og grønn flanell inni (bilde i hjemmestrikk-på-tur-posten). Jeg har lenge gått med en plan om å sy nytt trekk til den, og endelig har jeg fått fingeren ut og gjort det!


Ytterstoffet er brun cordfløyel fra Stoff & Stil og inni har jeg brukt et flanellsengesett fra Jysk. Har også byttet ut de grønne snorene på selve dyna med brune.


Ble faktisk meget fornøyd! Endret litt på det i forhold til originaltrekket jeg hadde slik at det ble mer likt de nye trekkene. Den største forskjellen er at snøringen i hetta strammes fra midt på hetta bak istedenfor under haka til barnet. Sydde også på en lomme hvor trådene fra hetta skal samles slik at vesla ikke får tak i dem.

Hadde store planer om å klargjøre for seler, men var usikker på hvor jeg skulle ha hullene. Bestemte meg til slutt for å droppe det og heller ta arbeidet med å sprette opp sidesømmer for å komme til senere. Men så kom jeg på at det er jo en mulighet å sy inn noen ringer eller hemper på sidene av posen og feste posen med seler. Det skal vel en del til at vesla kommer seg ut av posen?

7 kommentarer:

Linda sa...

Å så fin den er! Nydelig stoff både inni og utenpå. Eldstemann her er 3 år og jeg har aldri brukt sele på han når han har sittet i posen i vognen.

kamelone sa...

Tusen takk Linda!

Jeg er så imponert over at du alltid er førstemann til å kommentere innleggene mine, ofte bare minutter etter at de er publisert! Koselig :-)

mari sa...

wooow sier jeg bare!! du e goe!!!!

gro sa...

For en utrolig fin pose du har lagd! Har lest gjennom en del eldre blogginnlegg også, og for en koselig blogg :)

Jannike sa...

Ojojoj, dette var fint! Min Theodor på snart 2,5 har det siste halvåret brukt sele under formiddagsluren i barnehagen - før det var det ikke nødvendig. Men nå er det så absolutt det...
Flott blogg du har - så flink du er!!

spiritdk sa...

Det er da et virkelig lækkert betræk du har fået syet til voksiposen. Er det muligt, at du tilfældigvis ligger inde med mønster på betrækket til os, som gerne vil prøve kræfter med at sy et nyt betræk til vores voksiposer? Det er nemlig rigtig svært at finde det:-)

På forhånd tak og mange hilsner fra Ann-Kristin

kamelone sa...

@spiritdk: Jeg har ikke noe mønster, nei. Tok bare av deg gamle trekket og la det oppå stoffet mitt og tegnet rundt. Hele stoffstykker både inni og utenpå, ikke delt ved klaffen slik originalen er. Markerte hvor snorhullene skulle være og lot det være en liten åpning der da jeg sydde sammen ytterstoffet og foret.

Klippet to lange remser som jeg brettet dobbelt og la inn i sømmen rundt hodet som løpegang for strammesnor (mellomrommet mellom de to øverst midt på for å få snorene ut der). Sydde også på en liten lomme/pose der til å gjemme snorendene i. Jeg har ikke sydd på sånn stolpe til å tre snorene gjennom, den bruker jeg aldri uansett.

Nå gjenstår bare å finne ut hvor jeg vil ha huller til selene og faktisk fikse det. Angrer nå bittert på at jeg ikke gjorde det i fjor før jeg sydde delene sammen...

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails