fredag 12. februar 2010

Prøvekluten er ferdig!


Da er prøvesyprosjektet mitt ferdig! Forbedringspotensiale på en del punkter, men er stort sett fornøyd. 

 

Detaljbilde som viser stikningene på "magebeltet" eller hva det heter. Har valgt å sy med konstrastfarge slik at det er lettere å se hva som ikke er så pent. Men akkurat disse to sømmene er jeg veldig fornøyd med :-)


Her fra glidelåssiden. Må viss lære meg forskjell på høyre og venstre igjen, for den havnet på motsatt side av hva som står i mønsteret. Men har jo lite å si. Glidelåsisying må øves på, her er det betydelig forbedringspotensiale. Klarte ikke komme tett nok på tennene når jeg sydde så det spriker litt. I tillett så har jeg bommet litt på sammensyingen slik at slutten av "magebeltet" ikke er helt rett overfor hverandre. Og kom nok hele glidelåsen litt langt nede slilk at det spriker litt over den. Kanskje jeg skal sy inn en hempe?


Fra innsiden; har brukt jukse-overlock på kantene. Ser ganske proft ut og fungerer rimelig greit mot rakning ser det ut til. Men går ulidelig treigt å sy... Har bommet litt med sammensyingen her som dere kan se.


Glidelåsen sett fra innsiden. Måtte jukse det til i enden (venstre på bildet) for her visste jeg ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det for å få det fint. Må finne en tutorial på det, tror jeg. Kikket (etterpå selvsagt...) i et annet skjørt jeg har, og kan kanskje finne ut en noe finere løsning basert på det.

Her går det også an å se at jeg ikke har kommet tett nok på tennene alle steder (der sømmen viser). Men jeg regner med at øvelse gjør mester! 


Jeg måtte selvfølgelig også bruke minst en av de funksjonene som gjør at min symaskin er 2000 kr dyrere enn neste modell. Og det er at min kan sy tekst med ulike fonter, ikke bare trykkbokstaver. Så en liten merkelapp var på sin plass! Den burde vært sydd direkte på stoffet med overlock'en (hvis det går?) eller en tilsvarende søm, for nå ble det litt mye løs kant. Men fin ble den!


Her er et "actionbilde". Som dere ser er lengden litt merkelig... Lager jeg dette mønsteret igjen så blir det nok 20 cm kortere... 

Da jeg pakket opp mønsteret og kikket på delene var jeg bombesikker på at dette skjørtet skulle bli ALT for lite. Når jeg i tillegg fant ut at mine mål var ca 8-10 cm større enn hva som var oppgitt for størrelsen (sjekket jo ikke dette før jeg kjøpte det...) hadde jeg ingen håp for at dette ville passe meg. Men så passer det faktisk perfekt! Kanskje til og med litt stort tatt i betraktning at jeg egentlig gikk for å sy noe som vil passe når de 4-5 ekstra graviditetskiloene som sitter igjen (forhåpentligvis) er borte. Konklusjonen er hvertfall at størrelsen på dette mønsteret er ganske OK, men målene som er oppgitt for størrelsen virker å være alt for små. 

Oppsummering: 

Mønster: 21015 fra Stoff & Stil, str. 40.
Stoff: Minna (ca 1,5 m) og Cecilia (for, ca 1 m)), begge fra IKEA. Kjøpt på halv pris, totalkost i underkant av 60 kr.

Forbedringspotensiale:
- Mønsterkritikk - Sjekket ikke hvor langt dette skjørtet ville bli, ikke helt min favorittlengde
- Glidelåsisying - Både på retten og tilpassing av foret
- Nøyaktighet - Må passe på at delene sys sammen uten at de forskyves i forhold til hverandre.
- Stoffvalg - Hovedstoffet er litt for tykt og stivt sånn at skjørtet ikke faller så fint. Tiltrekker seg også mye støv. Foret er for stivt og vil krølle mye så det må nok strykes etter hver vask.
- Tidsbruk - Dette har jo tatt sin tid... 
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Daisy sa...

Råbra skjørt :)
Hvis du ikke liker lengden, kan du ikke øve deg på å legge opp? :p

Kaoz sa...

Så fint det ble!! Kjempeglad for at du deler den erfaringen med str. på s&s mønster, jeg har et par mønster liggende som kanskje kan være aktuelle å prøve nå likevel =)

kamelone sa...

Lurer på å legge det opp, ja. Men har en dåpskjole som må sys først...

Blomsterpiken sa...

Hvilket naturtalent! Mine syprosjekter er ikke i naerheten - og blir neppe det heller med den sote lille sybabyen som kom i gaar :)

kamelone sa...

Men jeg er veldig spent på hva du får til med den lille maskinen! Søt var den hvertfall :-)

Ikke fått til norske bokstaver på nydataen, ser jeg... ;-)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails