torsdag 25. februar 2010

Dåpskjolen ble faktisk ferdig i tide!

Kjolen ble faktisk ferdig! Må si jeg er ganske så fornøyd. På bildene her er den nyvasket (40 grader i maskinen! Veldig praktisk), men ikke strøket. Er derfor litt skrukkete, men det var jammen ikke lett å få den noe finere uansett.

Som nevnt så valgte jeg å beholde litt "slep" bak, synes det ble ganske fint, jeg. Sydde knappehull til jeg ikke gadd mer, ble 13 knapper. Godt en ikke er overtroisk!
Sløyfa er klippet rett av brudekjolen og sydd på her. Kanskje litt stor og slapp til en dåpskjole, men det får så være.
Fant noen skikkelig fine og passende knapper i Nyheter-hylla på Stoff&Stil. Veldig fornøyd med dem. Og siden jeg kjøpte alt for mange så har jeg igjen til flere prosjekter! For at ikke knapper og knappehull skal risikere å rive hull i blonden dersom den blir strekt valgte jeg å sy en "støttesøm".

Har sydd inn navn og dåpsdato diskret i nedre kant.

Så den mye omtalte lua. Den var alt for stor, selv om vesla har et over gjennomsnittet stort hode. Ble ikke brukt mer enn noen minutter i kirka og har ingen gode bilder med den på. Ganske gutteaktig fasong, synes jeg. Ikke ekstremt fornøyd hverken med mønster eller gjennomføring. Foret var så glatt og vanskelig å både klippe og sy riktig at midtsømmen på det kom helt skjevt i forhold til midtsømmen i hovedstoffet.

Hadde originalt brukt opphengshempene fra kjolen min til knyting, men glemte å svi endene på dem så de ble helt oppspist av vaskemaskinen da jeg skulle vaske lua før bruk... Litt irriterende, for synes det var en morsom gimmick at absolutt alt materialet kom fra kjolen min (untatt knappene og tråden jeg sydde med, da). Men fant heldigvis satengbånd som passet rimelig greit i fargen på Kreaktiv på Jærhagen. Fikk ikke sprettet opp og sydd i det nye båndet mellom for og ytterstoff siden jeg hverken hadde symaskin eller tråd i riktig farge lett tilgjengelig. Men det ble rimelig greit med håndsøm også.

Et annet irritasjonsmoment er at det blå rullekrittet jeg kjøpte på Stoff&Stil sitter som trykt i stoffet... Selv etter tre runder i vaskemaskinen viser det like godt. Nå er jo flesteparten av markeringene langs kuttkant og dermed brettet inn i stoffet, men det gjelder ikke de innsnittene (eller hva det heter) på lua. Har andre hatt samme erfaring med dette krittet eller er det bare kombinasjonen med dette stoffet som er uheldig?

Har egentlig ikke noen fine bilder av dåpsbarnet i kjolen... Men her er ett sammen med farmor og farfar i kirka som hvertfall viser litt av kjolen.

Siden jeg faktisk ble ferdig flere timer før jeg MÅTTE være ferdig tok jeg meg tid til å sy litt dåpspynt til meg og mannen også. En liten rosett til meg og et slags lommetørkle til å ha i dressjakkelomma til mannen.

Men alt i alt veldig fornøyd med at jeg fikk det til! Og ikke minst at jeg nå kan gå i gang med nye prosjekter ;-) Har kjøpt inn masse stoff fra Textart i går, det kommer nok et blogginnlegg om det også snart.

6 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Jeg boyer meg i stovet! Kjolen er virkelig nydelig og det at du faktisk ikke har sydd noe annet enn et skjort paa symaskinen din for, gjor det enda mer imponerende. Du er herved ansatt til aa laere bort triks og tips i sommer.

Jeg likte veldig godt at du laget litt pynt til deg og mannen ogsaa, stilig!

(kommenterer fra datasalen, derfor de manglende bokstavene)

-kine- sa...

Idéen om å bruke din gamle brudekjole er helt strålende! Jeg er veldig glad i gjenbruk, og dette må vel være gjenbruk på øverste hylle!

Åse sa...

Så flott dåpskjole! Kjempefin måte å la brudekjolen få evig liv på! Synes du har gjort en kjempejobb, flink har du vært!

I min familie har vi også en dåpskjole som går i arv - sydd av mammas brudekjole. Vi broderer både navn og dåpsdato godt synlig oppover kjolen, men den har ikke blondeskjørt, da.
Før siste barnedåp (foreløpig) fikk vi endelig overtalt mamma til å brodere på deres navn og bryllupsdatoen også, synes det hører med til kjolens historie. Bare et lite tips!

Godt jobba!
Klem

kamelone sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding alle tre!

Tenkte jeg skulle sy en kjolepose til den og få med litt av bakgrunnen der. Men hadde kanskje vært en ide å hatt våre navn på kjolen også? Må tenkes litt på.

Ingrid sa...

Jeg er virkelig imponert! Den ble jo kjempenydelig ;-)

Sølvi sa...

Jeg er helt imponert over hvor fin dåpskjolen ble. Måtte vise den til mamma i helga, og hun var også svært imponert. Hun som har sydd i mange mange år vet ikke engang om hun hadde turt å begynne på et slikt prosjekt.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails