mandag 8. mars 2010

Fargefiasko...


Jeg begynte på en strikkejakke til niesen min før hun ble født. I 2005. Jeg var ikke like ivrig på strikking da som nå, og jeg ble aldri ferdig før hun ble for stor for den. Men så fant jeg den igjen da jeg skulle lage meg hobbyrom og tenkte jeg skulle strikke den ferdig til vesla.Problemet var bare at jeg ikke hadde nok garn igjen til den siste ermet. Kjøpte mer av samme type (Bambino Babyull), men det nye garnet var en god del mørkere. Original i midten, ny Bambino til venstre. Så fant jeg noe andresorteringsgarn (Dale Babyull tror jeg det var) som var lysere enn det egentlig skulle være og som så ut til å passe bra. Ermet til høyre er strikket av det garnet. Men det ble ikke riktig det heller. Litt for tykt var det også.Jeg gav opp jakten på riktig garn og monterte jakken. Vanskelig å se på dette bildet, men det venstre ermet (til høyre på bildet) er betydelig mørkere enn resten. Så stor forskjell at til og med mannen så det ;-)

Så jeg bestemte meg for å prøve å farge jakken. Brun var vel den eneste fargen jeg trodde ville dekke det helt, og velsa er også nydelig i brunt. Eller å ha lest litt på nett har jeg kommet frem til at mange har hatt suksess med å farge ullklær med vanlig tøyfarge som IKKE er beregnet på ull, så bestemte meg for å prøve.
Det ble totalt mislykka! Fargen ble mer olivengrønn enn brun og det ble veldig skjoldete. Spesielt nederst langs kanten og i overgangen mellom bol og erme. Flekkene ser ut til å være blåsvarte, så tror ikke det vil hjelpe om jeg finner brun som faktisk er beregnet på ull for å farge over. Da er vel svart det eneste alternativet, men det er jo ikke spesielt kledelig på små barn. Så dette tror jeg blir timesvis med arbeid helt til ingen nytte, dessverre...


Posted by Picasa

4 kommentarer:

Hanne sa...

Hei, her var en ny blogg for meg. Så mye fint du lager. Ble helt lamslått av den nydelige dåpskjolen du har sydd. Så praktisk å få brukt brudekjolen om igjen, skikkelig smart. Jeg synes jakkene dine var fine jeg. Veldig fint mønster. Kjedelig at du ikke likte fargen da.

Blomsterpiken sa...

Så utrolig søt jakke! Hadde jeg sett dette innlegget noen minutter før, så skulle jeg lagt nedi amerikansk saftpulver i pakken jeg sendte til deg. Det tok meg bare en måned å sende det smykket...

Uansett, amerikansk Kool Aid-saft har vist seg å være utrolig fargeekte på ull. Jeg har med hell farget over flekker før med dette pulveret. Særlig de røde og rødlilla fargene er utrolig fargesterke og dekker det meste. Kanskje er det verdt et forsøk? Hvis jakken likevel bare blir liggende mener jeg... Det koster nesten ingenting, så om du vil jeg skal sende noen poser via søs nå i helgen, så gjør jeg det.

duBedåre sa...

Hei, fant dette gamle innlegget om en nydelig liten jakke, og desverre et misslykka fargeeksperiment. Så synd! Tar dette som et hint, for jeg var akkurat på vei til å farge et babyteppe i blå vanlig tekstilfarge. kanskje jeg må la det bero til jeg har fått tak i noe som er ment for ull? Kanskje det har noe å si at ulla er superwashbehandla også?

Takk for advarselen! (o:

kamelone sa...

duBedåre: Tror superwashull er ekstra vanskelig å farge, ja. Jeg prøvde med sånn beregna på ull oppå, hjalp ikke nevneverdig.

Men når det er sagt så har jeg faktisk brukt denne jakken masse! Ikke veldig pen, men veldig god og myk og passe varm hvis det er litt kjølig en sommerkveld.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails