søndag 13. mai 2012

Vårgenser til størstejentaJeg fikk noen nøster kjempemyk merinoull i de nydeligste vårfargene i gave av mamma etter en ferie for noen år siden. Har blitt liggende lenge uten at jeg har visst hva jeg skulle strikke av det, men plutselig kom inspirasjonen. Det ble en jakke/genser, Beyond Puerperium, til størstejenta. Mønsteret er skrevet for tre ulike garntykkelser og med valget mellom korte ermer, rette eller smalnende lange ermer. Jeg har strikket med maskeantall etter 12-18 mnd for den tykkeste garntykkelsen, men siden garnet mitt var enda litt tykkere har jeg kombinert det med lengdene for 2 år.

Garnet var nydelig å strikke av! Supermykt, gikk fort, fargene er fantastiske og det ble kjempejevnt og pent. Ble dessverre litt stivere av vask, men fremdeles noe helt annet enn vanlig ull.
DSC_1378

Genseren (det er jo en jakke, men kommer nok aldri til å åpne knappene) ble litt videre i halsen enn hva jeg skulle ønsket. Viser ikke så godt på bildet, for hun har en grønn t-skjorte under. Den er strikket fra toppen og ned, så jeg burde jo prøvd den på på et tidlig stadium... Ermene ble også litt korte i forhold til lengden på bolen, til tross for at jeg målte mottakeren og det da virket som de skulle bli mer enn lange nok. Det gjør at genseren nok ikke passer så veldig lenge til. Kanskje jeg skal ta på meg å klippe av oppleggskanten i halsen og strikke noen riller til der og forlenge ermene? Problemet er bare at jeg har brukt opp resten av garnet på noen småprosjekter. Men de kan jo alltids rekkes opp... Hm.

DSC_1415


Oppsummering:
Mønster: Beyond Puerperium av Kelly Brooker
Størrelse: ca. 2-3 år
Garn: Zitron Nimbus
Knapper: 8 stk 18 mm plastknapper som ser ut som tre fra den lokale strikkesjappa.
Modifikasjoner:
Strikkefastheten min var ca 10 % feil, slik at maskeantall for str 12-18 måneder ga samme vidde som str 2 år, så kombinerte maskeantall for str 12-18 mnd med lengdene for 2 år.

1 kommentarer:

LaLa`s Loft sa...

Så lekker genser, og glad jente :)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails