tirsdag 17. april 2012

UFOer på påskefjellet


Planen for årets påske var å få gjort ferdig et par UFO-er jeg har hatt liggende i lengre tid. Det ene prosjektet var en nøstebarndress jeg begynte på til niesen min, men som aldri ble ferdig før hun var for stor... Denne klarte jeg faktisk å få ferdig, så den skal nok passe til Lillesøster til høsten. Garnet er (som sist) Shetland Soft fra Malsen og Mor. Knappene er ikke en innertier, men de enste jeg fant syv av i arveknappeglasset mitt. Av restene har jeg strikket en Nøstebarnlue. Ikke helt fornøyd med hvordan den ble, men blir kanskje bedre etter en vask til eller to.
Oppsummering:
Mønster: Nøstebarndress (nøstebarnmønster nr 1925)
Garn: Shetland Soft fra Malsen og Mor i fargene Alv (lys rosa), Putty (beige) og Chick (rosa),ca 85 gram hver av de to første og i overkant av 30 gram av den mørkeste rosa.
Pinner: 3,5 og 4,5 mm
Knapper: 7 knapper fra arveknappene mine.
Endringer fra mønsteret:
- 7 knapper istedenfor 6.
- Har ikke strikket kragen dobbel og sydd ned. 


(Bildet er hentet fra Isager)
 
Det andre prosjektet jeg håpet å bli ferdig med er en genser jeg sist strikket på i påsken for to år siden, nemlig Solen av Marianne Isager. Men innså at jeg hadde glemt oppskriften hjemme, så kom ikke noe videre på den. Genseren strikker jeg til svigerinnen min (mammaen til niesen som IKKE fikk nøstebarndress...), som er betydelig mindre enn meg. Men jeg tror den blir i minste laget, selv for henne. Egentig er den helt ferdig strikka, men den ene armen ble betydelig mindre og smalere enn den andre, så jeg må rekke opp og strikke den ene ny. Kombinasjonen av tvilsom størrelse, opprekking og voksenstrikk på pinne 3 gjør at jeg ikke akkurat kaster meg over dette prosjektet med stor glede... Mye annet som frister mer, gitt!

2 kommentarer:

lena sa...

Det var alldeles deilige farger på dressen og lua!!!

Siren sa...

Så fantastisk fin den dressen var i de fargene! Helt nydelig:)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails