lørdag 21. august 2010

Fleecedress


Da har jeg sydd mitt aller første fleeceplagg! Siden temaet i Blogglandia for tiden er høst, så hiver jeg meg på med en fleecedress. Tror ikke vesla skal mangle varmt tøy i vinter, jeg har kjøpt to fleecedresser, sydd en og er i gang medå strikke en nøstebarndress. Men med barnehagestart bare noen måneder unna så er det vel greit å ha litt utvalg.

Dressen er sydd løst basert på Stoff og Stil mønster 81003. Jeg har droppet rynkebånd bak på ryggen, føtter, votter og hette og sydd på ribb isteden. Fleecen er en bit polarfleece fra restekassen på S&S (fargen er mest riktig på bildene med barn i) og ribb og glidelås er også derfra. Gorillafaktoren og vidden på ryggen i denne dressen er enorm, så jeg må nok inn å sy på et slikt rynkebånd i ryggen som oppskriften ba om. 

Den er sydd i størrelse 74 og passer derfor (hvertfall på lengden) med en gang. Litt rart at S&S hopper rett til 86 fra 74, er det slik for alle mønstre?

Veldig tilgivende å sy i fleece i forhold til trykt bomull som jeg har holdt meg til tidligere! Det er også aller første gang jeg prøver meg på ribb, og det var noe herk. Mest fordi åpningene rundt armer og ben er for små til å få friarmen inni. Skulle nok stukket ned sømrommet her, men det orker jeg rett og slett ikke. I tillegg ble nok ribben i halsen litt for løs, selv om jeg gikk for 3/4 lengde sånn som sømboka mi anbefaler. Men pytt pytt, alt i alt er jeg fornøyd!

3 kommentarer:

Siren sa...

åh, så deilig og fin!

Ulla-Bella sa...

Den var bare lekker:)

Veronica sa...

Så flott, og ser bare utrolig deilig ut! Kan ikke få for mye varmt tøy nei!:)

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails