mandag 26. juli 2010

Bokskatt ?


Jeg tror jeg har fått tak i en bokskatt. Den heter Hygge med håndarbeid (originaltittel 'Needlecraft') og er fra 1978. Den ser hvertfall veldig bra ut! Den har stått i hylla til mamma så lenge jeg kan huske, men jeg har vel egentlig aldri lagt skikkelig merke til den før.

Den er delt i fire store kapitler som omhandler søm, brodering, strikking og hekling. Jeg har bare bladd litt i den og hvertfall sømkapittelet ser veldig lovende ut! Tar for seg masse basic teknikker og har basismønstre på mange forskjellige plagg til små og store. Buksene er håpløst gammeldagse, men resten ser OK ut.


Og det beste av alt: Mye informasjon om hvordan endre mønstre. For eksempel hvordan man lager ulike ermer.


Og ikke minst hvordan tilpasse mønstre, her vist på et skjørt.

Noen andre som har erfaringer med denne boken?

6 kommentarer:

Margrethe sa...

Boken så knallfin ut! Si ifra om du har lyst å prøve sy A-formet kjole, jeg vil gjerne motta en sånn en... tihi :) Nå er jeg på nattskift, nok et rolig skift ser det ut som. Så da skal strikketøyet snart frem :)

Ulla-Bella sa...

Gøy å finne slike gamle bøker:)

Vibeke sa...

Så gøy å få tak i sånne bøker! Denne kommer du nok til å få glede av :) Og veldig hyggelig at du vil være med på min give-away! Ønsker deg en flott tirsdagskveld :)

Frihet-Natalie sa...

Oj hvilken skatt!!!
Svirret innom her gjennom noen andre, legger meg til som følger.
Mye flott du lager!!!

Monstermønster sa...

Sånne bøker er gull! De er ofte mye mer detaljerte og tekniske enn mye av det som gis ut nå.

(Og for å svare på spørsmål om pinnestørrelse på Nøstebarndressen jeg strikket, jeg strikker løst, og hopper stort sett ned ett nummer pga det)

kamelone sa...

@Monstermønster: Jeg strikker superfast og burde nok egentlig gått opp en pinnestørrelse eller to, for nå får jeg 21-22 masker/10cm og ikke 18 som mønsteret sier.

Men der er jo før vask, jeg vet ikke om garnet går ut noe? Men vesla er slank, så jeg tror det er bare greit at dressen blir litt smalere.

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails