onsdag 24. mars 2010

Nytt skjørt ferdig :-)


Da har jeg sydd et nytt skjørt etter samme mønster som prøveklutskjørtet. Siden jeg ikke var så fornøyd med lengden på det forrige så har jeg sydd dette 10 cm kortere. Og nå er lengden mye bedre, rett under kneet :-)

Dette skjørtet er sydd til min kjære søster med stoff hun valgte ut da vi var innom Textart for en tid tilbake. Av en eller annen grunn så føles dette skjørtet noe mindre enn det første, så jeg er litt redd det ikke passer henne... I så fall så får jeg sy enda et ;-)

For å friske det opp litt har jeg laget bisebånd av forstoffet og sydd stikninger i matchende rødt. Veldig fornøyd med det!

Og den usynlige glidelåsen ble MYE bedre enn sist! Og så klarte jeg å få bisebåndet og stikningen til å treffes helt perfekt! Glemte å ta bilde fra innsiden, men det ser nesten helproft ut det også. Det ble litt større avstand fra for til glidelås på den ene siden, men det er det nok bare jeg som klarer å se...

Her er et lite actionbilde som viser lengden. Fikk virkelig vårfølelsen i dette skjørtet. Ikke se på strykingen, jeg er allerede bedre å sy enn å stryke ;-)

Mannen sa etter ganske nøye inspeksjon at han ikke kunne se at det var hjemmesydd. Han er ikke så glad i hjemmelagde ting (jeg får ikke lov til å strikke noe til ham...), så dette er vel egentlig det største komplimentet han klarer å gi ;-)
Posted by Picasa

onsdag 17. mars 2010

Hverdagsluksus!

Inspirert av Pretty Ditty har jeg laget meg kanelbollelapper (forsøk på norsk oversettelse av Cinnamon Bun Pancakes) til frokost! Og det på en helt vanlig onsdag :-)

Oppskriften finnes her. Maissirup droppa jeg; det er vel ikke noe som finnes i et gjennomsnittlig norsk hjem? Og så gadd jeg ikke smelte smør så brukte en dæsj nøytral olje isteden.

4 servings er nok til 4-5 store lapper. Altså akkurat passe frokost for meg :-p

Jeg nøt mine med eplemos (epler og kanel er jo en super kombinasjon!) og en god kopp kaffe fra min splitter nye Nespresso Clitz. Supergodt!

Neste gang, for det blir helt sikkert en neste gang, tror jeg at jeg skal være litt mer generøs med kanelen og ha i en liten dæsj kardemomme også.
Posted by Picasa

lørdag 13. mars 2010

Jeg har jammen fått en award!

Nattfiol har gitt meg en utmerkelse! Utrolig koselig :-) Tusen takk!

Reglene for denne awarden er
Kopier awarden til bloggen din
Link til den personen som ga den awarden
Fortell 7 fakta om deg selv
Velg 7 andre du vil sende awarden til
Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden


7 fakta om kamelone:

  1. Jeg har studert i 10 år - etter vidergående!
  2. Jeg lærte å kniple da jeg var 5 år
  3. Jeg HATER føtter!
  4. Jeg har vært på fest i en kloakkum - flere ganger.
  5. Jeg ble hektet på nettpoker og Big Brother-forumet under innspurten av doktorgraden min... 
  6. Jeg gruer meg til datteren vår skal begynne å spise brødskive i frykt for at hun skal like fryktelige pålegg som kaviar, leverpostei og makrell i tomat...
  7. Jeg sølte en halvliter øl i sofaen mens jeg skrev dette innlegget...

Jeg gir utmerkelsen videre til:

Dette er nesten enda vanskeligere. Det er utrolig mange inspirerende blogger der ute! Men det er jo så mange som allerede har fått denne awarden! Av de jeg leser regelmessig er det vel kun to som IKKE har fått, så jeg gir foreløpig bare videre til dem:

  1. Min kjære søster, Mari! Kan ikke se at hun har fått den før, selv om jeg ikke skjønner hvorfor! Bloggen(e) hennes er bare helt supre og er virkelig til inspirasjon for en storesøster som kom litt sent i gang...
  2. Fin i formen er en av de mest inspirerende bloggene jeg vet om! Utrolig mange fine små og store prosjekter som gir meg lyst til å prøve noe lignende. Og bildene! Kan ikke se at hun har fått awarden tidligere heller, men har hun det så fortjener hun jammen en til!

Og så forbeholder jeg meg heller retten til å gi den videre til flere etterhvert som jeg oppdager flere inspirerende blogger!


fredag 12. mars 2010

Håndkle blir badekåpe



Da har jeg fått sydd litt igjen! Et billig men fargerikt badehåndkle kjøpt på en ferie i Spania for mange år siden (og ikke brukt siden) har blitt til en morsom badekåpe vesla kan bruke om noen år. Fargene gjengis best på dette første bildet.

Basis for mønsteret er hentet fra Barnetøj du selv kan sy, men har valgt å sy den som en kåpe istedenfor kjole. Har også valgt å sy rund hette istedenfor den spisse som var i mønsteret. Og så har jeg laget et belte og hemper. Størrelsen skal etter mønsteret være 2 år, men jeg synes den ser veldig stor ut! Den er ikke så breiskuldra som på bildene, det er bare hengeren som er litt stor ;-)

Siden frottèen var veldig løs i veven har jeg forsterket sømmene med å sy en søm over sømrommet fra retten, søm 2-76 på min Janome MC5200 (jeg vet ikke hva den kalles?). Det ble litt stivt i sømmene, men det kommer seg forhåpentligvis med vask. Kanskje trådspenningen var litt høy?

Jeg har ikke sydd kantebånd rundt men brettet inn og sydd med tvillingnålen, mest for å prøve det også. Tråden røk ganske ofte, vet ikke helt hva jeg gjorde galt... Men knakk nå heldigvis ikke den nålen, da.

Oppsummering:
Mønster: Basert på badekjolen i Barnetøj du selv kan sy.
Stoff: Gammelt badehåndkle
Størrelse: 2 år

Hva jeg har lært:
* At det er lurt å redusere fottrykket når en syr i fluffy stoffer som frottè.
* Ikke dra i tøyet selv om det transporteres dårlig når det er tykt. Da ryker nåla (har røket 2...)
* Sy med tvillingnål
* At jeg liker dobbeltsikksakk (søm 2-12) bedre enn jukseoverlocken (søm 2-13), spesielt på et så løst stoff som dette.
* At det går an å heve sømfoten litt ekstra ved å dra opp spaken. Dette fant jeg ikke ut før helt på slutten og hadde strevd lenge med å få alle lagene under...
* Skifte nål...
* At det er veldig vanskelig å forsterke sømmer midt på en arm...

Posted by Picasa

tirsdag 9. mars 2010

Et langtidsprosjekt endelig ferdig!



Jeg har lovet søsteren min en Puff Daddy til jul. Den var med meg hjem i kofferten og ble strikket ferdig og delvis sydd sammen lille julaften. Og der stoppet det... Men i dag fikk jeg ånden over meg og gjorde den ferdig! Ble egentlig ganske så fornøyd, selv om den ikke ble helt rund. Her er den avbildet sammen med en firkantet venn fra Bolia, den synes jeg å huske er 35 cm høy.

Fargen er grålig, men består egentlig av fibre i masse ulike farger. Vet ikke om det kommer så godt frem her?

Så nå er det bare å komme på besøk å hente den, Mari! :-)


Oppsummering:
Mønster: Puff Daddy fra Pickles
Garn: 12 nøster (totalt 1200 g) Sirdar Bigga (utgått). Kjøpt 10 nøster av en dame i London og 2 av en i Skottland. Strikket med dobbel tråd. Husker jeg ikke feil er det 30% ull og 70% Akryl. 
Pinner: 15 mm
Fyll: Sydde en slags innerpose av noen gamle, svartfarga håndklær slik at fyllet ikke skulle skinne igjennom. Så er den fylt med en gammel 100-kroners dyne fra Smart Club, to gamle ullpledd og 3-4 håndklær. Skulle kanskje ha spandert på den en dyne til istedenfor pleddene og håndklærne, men den ble faktisk ikke så klumpete som jeg hadde trodd.

Posted by Picasa

mandag 8. mars 2010

Noen kjappe prosjekter

 
Før helga strikket jeg meg en superkjapp lue etter dette mønsteret som er inspirert av noen luer fra Kari Traa. Veldig fornøyd med hvordan den ser ut, men den er bittelitt stram. Har enda ikke blokket den, så håper den går litt ut da. 

Hovedfargen er i Alfa fra Sandnes Garn, de brune stripene er også Alfa men med gulltråd i, de hvite stripene er dobbel Bambino Babyull (originalgarnet til jakken i forrige innlegg) mens de grå stripene er noen rester av Freestyle fra Dalegarn.


I helga var jeg på Trondheimsbesøk uten strikketøy, så da fikk jeg noe restegarn (Drops Fabel) og pinner i hendene og disse to parene med babysokker ble til :-) Veldig glade og spreke vårfarger! Passformen virker også til å være grei. Improvisert oppsskrift: 40 masker lagt opp, short-row hel og vrangbord på hele skaftet og oppå foten. 
Posted by Picasa

Fargefiasko...


Jeg begynte på en strikkejakke til niesen min før hun ble født. I 2005. Jeg var ikke like ivrig på strikking da som nå, og jeg ble aldri ferdig før hun ble for stor for den. Men så fant jeg den igjen da jeg skulle lage meg hobbyrom og tenkte jeg skulle strikke den ferdig til vesla.



Problemet var bare at jeg ikke hadde nok garn igjen til den siste ermet. Kjøpte mer av samme type (Bambino Babyull), men det nye garnet var en god del mørkere. Original i midten, ny Bambino til venstre. Så fant jeg noe andresorteringsgarn (Dale Babyull tror jeg det var) som var lysere enn det egentlig skulle være og som så ut til å passe bra. Ermet til høyre er strikket av det garnet. Men det ble ikke riktig det heller. Litt for tykt var det også.



Jeg gav opp jakten på riktig garn og monterte jakken. Vanskelig å se på dette bildet, men det venstre ermet (til høyre på bildet) er betydelig mørkere enn resten. Så stor forskjell at til og med mannen så det ;-)

Så jeg bestemte meg for å prøve å farge jakken. Brun var vel den eneste fargen jeg trodde ville dekke det helt, og velsa er også nydelig i brunt. Eller å ha lest litt på nett har jeg kommet frem til at mange har hatt suksess med å farge ullklær med vanlig tøyfarge som IKKE er beregnet på ull, så bestemte meg for å prøve.




Det ble totalt mislykka! Fargen ble mer olivengrønn enn brun og det ble veldig skjoldete. Spesielt nederst langs kanten og i overgangen mellom bol og erme. Flekkene ser ut til å være blåsvarte, så tror ikke det vil hjelpe om jeg finner brun som faktisk er beregnet på ull for å farge over. Da er vel svart det eneste alternativet, men det er jo ikke spesielt kledelig på små barn. Så dette tror jeg blir timesvis med arbeid helt til ingen nytte, dessverre...


Posted by Picasa
Related Posts with Thumbnails